Morningstar RSS feed


Abonneren op feed Morningstar RSS feed
Morningstar: een vooraanstaande leverancier van beleggingsinformatie wereldwijd.
Bijgewerkt: 1 uur 25 min geleden

Drie technologie-aandelen met een hoog dividend

20-11-2018 14:00
Technologie-aandelen hebben het lastig in de afgelopen weken. De aandelenkoersen dalen over een breed front, ook die van gezonde bedrijven met een aantrekkelijk dividend. Dat schept kansen. Morningstar licht er drie semiconductor-aandelen uit die nu aantrekkelijk gewaardeerd zijn.

Deal or no deal, onrust en onzekerheid alom

20-11-2018 14:00
Ruim twee jaar nadat het Verenigd Koninkrijk in een referendum voor het verlaten van de EU stemde, is er nog steeds geen duidelijkheid. Ook een recent gesloten Brexitakkoord schiep geen duidelijk, noch rust. Het ontbreken van afspraken over details, maar ook belangrijkere zaken als wanneer de Brexit afgerond moet zijn, aftredende ministers en de wankele positie van premier May, droegen bij aan de aanhoudende onrust. Beleggers hebben drie manieren hoe hier mee om te gaan.

Nieuwe ratingwijzigingen bij Morningstar

20-11-2018 14:00
De fondsanalisten van Morningstar hebben afgelopen week weer een reeks beleggingsfondsen voorzien van een gewijzigde Morningstar Analyst Rating. Lees alle wijzigingen van de afgelopen week in dit overzicht.

Nieuwe ratingwijzigingen bij Morningstar

20-11-2018 12:00
De fondsanalisten van Morningstar hebben ook afgelopen week weer beleggingsfondsen voorzien van een gewijzigde Morningstar Analyst Rating. Eén fonds kreeg een upgrade en één fonds is herbeoordeeld na Under Review. Lees de wijzigingen van de afgelopen week in dit overzicht.

Vier manieren om duurzaam te beleggen

20-11-2018 12:00
Fondshuizen en fondsbeheerders nemen duurzaamheidscriteria steeds vaker en steeds nadrukkelijker op in hun beleggingsbeleid. Dat kan in verschillende gradaties. Morningstar zet vier manieren op een rij om de drie factoren Environmental, Social en Governance een rol te geven in de beleggingsstrategie.

Dit zijn de aantrekkelijkste Europese aandelen

20-11-2018 12:00
Morningstar's Europe Core Pick List kent voor oktober zes wisselingen, hetzelfde aantal als een maand eerder. De koersdalingen over een breed front in oktober hadden flinke invloed op de waarderingen in de diverse sectoren. Dit is het overzicht van de aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen voor november.

Uitgevers in transitie naar digitale toekomst

20-11-2018 12:00
De twee grote uitgevers aan de Nederlandse beurs, Wolters Kluwer en RELX (voorheen Reed Elsevier) hebben het de afgelopen tijd erg goed gedaan op de beurs. Ze zijn de beurslievelingen van beleggers geworden. Daardoor zijn de aandelen aan de dure kant geworden. Morningstar analyseert de businessmodellen van beide professionele uitgevers en stippelt een realistisch groeipad uit voor de toekomst. Dat leidt tot een lagere waardering dan de huidige koersen. Beleggers kunnen dus beter even wachten met instappen.

Top 5 Aandelen Sector Water: Parvest aan kop

20-11-2018 12:00
Water als thema krijgt binnen de duurzaamheidsdiscussie minder aandacht dan bijvoorbeeld de CO2 uitstoot. Hoewel de water footprint wel degelijk wordt meegenomen binnen duurzaamheidsratings voor bedrijven en een enkele duurzame beheerder daar zelfs expliciet op selecteert, lijkt het thema nog redelijk onderbelicht. Toch hebben beleggers al meer dan 15 jaar de mogelijkheid om in het thema te beleggen. Deze week de top 5 best presterende waterfondsen over de eerste negen maanden van dit jaar.

Thema-ETF's: geschikt voor lange termijn of modegril?

19-11-2018 12:00
Het aanbod aan thematisch georiënteerde ETF's blijft maar groeien. Beleggers moeten goed onderzoeken of het thema waar de ETF zich op richt blijft bestaan op langere termijn, of dat het slechts een modegril is. Want het is opvallend dat veel thema-ETF's al snel weer gesloten worden.

Top 5 Grootste duurzame aandelenfondsen: Stewart Investors aan kop

19-11-2018 12:00
De afgelopen jaren neemt duurzaam beleggen een steeds grotere vlucht. Waar dit eerst vooral het terrein was voor institutionele beleggers, is het tegenwoordig ook onder steeds meer particuliere beleggers gemeengoed. Ook de wijze waarop duurzaamheid een plaats wordt gegeven in het beleggingsproces heeft een evolutie doorgemaakt. Deze week in de Top 5 de grootste duurzame aandelenfondsen gemeten naar beheerd vermogen.

Hoe kunnen obligatiebeleggers zich voorbereiden op stijgende rente?

19-11-2018 12:00
De rente gaat verder stijgen, is de algemene verwachting in de financiële markten, en ook van de obligatie-experts van Morningstar. Daar moeten obligatiebeleggers zich op voorbereiden. Want hogere rente drukt de koersen van obligaties, en wat doet dat uiteindelijk met het effectief rendement, de yield?

Top-5 Aandelen Sector Biotechnologie: Credit Suisse aan kop

19-11-2018 10:00
De risico's van beleggen in biotechnologiebedrijven zijn hoger dan gemiddeld, en de variatie in rendementen tussen de bedrijven is groot: ze investeren in veelbelovende nieuwe geneesmiddelen, maar die worden lang niet allemaal succesvol. Daar kan een actieve fondsbeheerder echt het verschil maken. Morningstar bekijkt de best renderende beleggingsfondsen in de aandelensector biotechnologie.

Dit zijn de wijzigingen in de Morningstar Sustainability Rating

19-11-2018 10:00
Tweeënhalf jaar na de introductie van de Morningstar Sustainability Rating voert Morningstar een aantal wijzigingen in de methodologie door. Die moeten een consistenter beeld geven van de duurzaamheidsprestaties op de langere termijn. De aanvullingen maken de Morningstar Sustainability Rating tot een nog beter hulpmiddel om fondsportefeuilles te kunnen beoordelen op duurzaamheid.

Fonds van de Week: Templeton Global Bond Fund

19-11-2018 10:00
Het Templeton Global Bond Fund gaat afscheid nemen van een ervaren co-beheerder, maar de rest van het team inclusief hoofdbeheerder Michael Hasenstab blijft intact. De aanpak is tegendraads, maar heeft zich op de lange termijn duidelijk bewezen. Morningstar handhaaft dan ook de Morningstar Analyst Rating van Silver.

Dit zijn de aantrekkelijkste wereldwijde large cap aandelen

16-11-2018 10:00
Wereldwijde aandelen zijn in oktober flink goedkoper geworden door de beurscorrectie. Dat leidt tot nieuwe wijzigingen op  de lijst van aantrekkelijkst gewaardeerde wereldwijde aandelen. Dit is de Large Cap Global Core Pick List voor november.

Een inverse rentecurve ligt op de loer: voorbode van een recessie?

15-11-2018 12:00
De recente stijging van de yield, ofwel effectief rendement, op 10-jaars Amerikaanse staatsobligaties bracht deze op het hoogste niveau sinds 2011. Intussen is het verschil met de 2-jaars yield maar heel klein. Gezien de te verwachten renteverhogingen door de Fed ligt een inverse rentecurve op de loer. En dat kan een voorbode zijn van een recessie.

Fonds van de Week: T. Rowe Price Emerging Markets Equity

15-11-2018 12:00
Het T. Rowe Price Emerging Markets Equity Fund heeft een ervaren fondsmanager en een solide, op lange-termijn groei gericht proces dat zich overtuigend bewezen heeft. Morningstar handhaaft dan ook de Morningstar Analyst Rating van Silver op dit fonds.

Emerging markets debt in dollars aantrekkelijk gewaardeerd door onterechte verkoopgolf

15-11-2018 12:00
Emerging Markets Debt heeft het lastig dit jaar. Met name staatsobligaties van opkomende landen die in dollars noteren zijn het slachtoffer van een ware verkoopgolf. Die sell-off is niet terecht, oordelen Morningstar's EMD-experts. Daardoor is Emerging Market Debt in harde valuta nu aantrekkelijk gewaardeerd.

Fund flows over september: onrust leidt tot uitstroom

15-11-2018 12:00
De onrust op de financiële markten maakt beleggers voorzichtig en dat leidt tot uitstroom uit Europese beleggingsfondsen. De verschuiving van actief naar passief speelde ook in september weer een belangrijke rol. Dit zijn de fondsstromen over de maand september.

Fonds van de Week: BlackRock USD High Yield Bond Fund

15-11-2018 10:00
Het BlackRock USD High Yield Bond Fund volgt een flexibele aanpak die verder kijkt dan alleen high yield obligaties. Daardoor kan het kansen pakken of juist bescherming bieden als dat nodig is. Het lange-termijn rendement bewijst dat de aanpak werkt. Morningstar handhaaft de Morningstar Analyst Rating van Bronze.