Morningstar RSS feed


Abonneren op feed Morningstar RSS feed
Morningstar: een vooraanstaande leverancier van beleggingsinformatie wereldwijd.
Bijgewerkt: 1 uur 41 min geleden

Fonds van de Week: Kempen Euro Credit Fund Plus

2 uur 41 min geleden
Kempen Euro Credit Fund Plus is een variant op het Kempen Euro Credit fonds die de beheerders meer armslag biedt bij hun beleggingsstrategie. Een zinvolle aanvulling, en de managers benutten de extra kansen goed, vindt Morningstar-analist Niels Faassen, die deze variant - net als het al langer bestaande zusterfonds - een Silver-rating geeft.

Duurzaamheid versus waardering: twee Eurozone indices vergeleken

6 uur 41 min geleden
Duurzaam beleggen hoeft geen rendement te kosten, zo heeft Morningstar al eerder onderzocht. Maar hoe zit het met de waardering? Zijn duurzame beleggingen hoger gewaardeerd, of simpel gezegd, duurder? Morningstar vergelijkt daarom twee Eurozone aandelenindices: een traditionele en een duurzame variant daarvan.

Overname Whole Foods door Amazon dwingt tot herbezinning

6 uur 41 min geleden
De verrassende overname van Whole Foods door Amazon zet het hele Amerikaanse retaillandschap op zijn kop. Met zo'n sterke nieuwe combinatie moet de concurrentie zich herbezinnen op zijn strategie, stelt Morningstar-analist R.J. Hottovy. Dus ook Ahold-Delhaize, dat tweederde van zijn omzet uit de Verenigde Staten haalt.

Waarom het toch mis gaat, of niet?

6 uur 41 min geleden
Het gaat weer lekker met de economie. Na de forse klap die de wereldeconomie te verwerken kreeg na de diepe crisis in 2008, is het nu (eindelijk) tijd om de vruchten van het economisch herstel te plukken. Maar onder de oppervlakte smeulen er nog een paar kwesties die de huidige economische euforie zouden kunnen verstoren. In dit artikel laten we drie grafieken zien die aangeven waarom het helemaal mis kan gaan, en eentje waarom dat (vooralsnog) niet gaat gebeuren.

Duurzaamheid bij Europese large cap gemengd aandelenfondsen

6 uur 41 min geleden
Europese large caps is een categorie waar beleggers al snel aan denken als het gaat om duurzaam beleggen. Morningstar neemt Europese large cap aandelenfondsen met een gemengd karakter onder de loep en duikt in hun duurzaamheidsprestaties.

Top 5 Aandelen Onroerend Goed - Indirect Europa: Brits vastgoed blijft opnieuw achter dit jaar

6 uur 41 min geleden
Europees vastgoed is dit jaar aan een herstel bezig, na een verlies vorig jaar. Dat verlies werd veroorzaakt door Brits vastgoed. Dit jaar blijft het Verenigd Koninkrijk opnieuw achter bij de bredere Europese vastgoedindex, terwijl Duitsland er juist positief uitspringt met sterke rendementen.

Dit zijn de aantrekkelijkste wereldwijde large cap aandelen

6 uur 41 min geleden
De wereldwijde aandelenmarkt blijft onverminderd lichtjes overgewaardeerd. Gezondheidszorg is net als vorige maand een van de aantrekkelijkst gewaardeerde sectoren. De financiële sector is dat nu ook, blijkt uit de Large Cap Global Core Pick List voor juni.

De zin en onzin van flexibele obligatiefondsen

6 uur 41 min geleden
Flexibele obligatiefondsen winnen aan populariteit vanwege de beweeglijke rentes. Het nut van dit type obligatiefondsen in de huidige marktomstandigheden heeft al eerder aandacht gekregen bij Morningstar. Nu is er een nieuwe studie verschenen die duidelijk maakt waarom flexibele obligatiefondsen succesvol kunnen zijn.

Fonds van de Week: Fidelity Euro Corporate Bond Fund

6 uur 41 min geleden
Het Fidelity Euro Corporate Bond Fund levert sterke lange-termijn prestaties en daarom krijgt het van Morningstar een Morningstar Analyst Rating van Bronze. De wijzigingen in de strategie die fondsbeheerder David Simner sinds zijn aantreden in 2009 heeft doorgevoerd, hebben zich uitbetaald.

China zakt voor ESG test

6 uur 41 min geleden
Opkomende markten ETF's die gericht zijn op duurzaamheid, zijn onderwogen in China en Rusland, maar overwogen in Zuid-Afrika, Zuid-Korea en Taiwan, in vergelijking met de MSCI Emerging Markets Index. Beleggers die blootstelling willen naar duurzame fondsen, of naar China, of naar allebei, moeten zich daar goed van bewust zijn.

Zo werken de Ratings van Morningstar

6 uur 41 min geleden
Morningstar beoordeelt beleggingsfondsen aan de hand van twee verschillende ratings: de kwantitatieve Morningstar Rating, ofwel de sterren, en de kwalitatieve Morningstar Analyst Rating, ofwel de medals. Jeffrey Schumacher geeft inzicht in de kenmerken van de twee beoordelingen én in de verschillen tussen beide.

Dit zijn de aantrekkelijkste Europese aandelen

6 uur 41 min geleden
Morningstar's Europe Core Pick List, de maandelijkse lijst met de aantrekkelijkst gewaardeerde aandelen, toont voor juni wat meer wisselingen dan in de voorafgaande maanden. Net als vorige maand bleef de lijst relatief stabiel in termen van koers/Fair Value verhoudingen.

Top 5 Global Corporate Bond: ETF is het duurzaamst

6 uur 41 min geleden
Ten aanzien van duurzame fondsen gaat het vaak over aandelen, maar bedrijfsobligatiefondsen worden evengoed beoordeeld. Wat is het duurzaamste beleggingsfonds in de Morningstar Categorie Global Corporate Bond? Een tracker van Lombard Odier en ETF Securities.

Sector US healthcare onder de loep: vergrijzing helpt, regelgeving hindert

6 uur 41 min geleden
In de sector gezondheidszorg is veel aan de hand. Aan de ene kant heeft deze industrie structureel wind mee: de vergrijzende bevolking zorgde in het afgelopen decennium voor indrukwekkende omzet- en winstcijfers. Aan de andere kant noteert de industrie tegen een flinke premie en zijn er behoorlijke risico's door strengere regelgeving in de Verenigde Staten. Alle reden dus om de voors en tegens van de sector gezondheidszorg eens nader onder de loep te nemen.

Fonds van de Week: Invesco Pan European High Income

6 uur 41 min geleden
Een juiste keuze voor beleggers die een mixfonds willen, oordeelt Morningstar over het Invesco Pan European High Income Fund. Maar wel een keuze met een bovengemiddeld risico en kans op volatiliteit. Dat risico heeft zich in de afgelopen jaren echter duidelijk uitbetaald in een sterk rendement door de overtuigende aanpak van de fondsbeheerders. Het fonds krijgt dan ook een Morningstar Analyst Rating van Silver.

ETF-stromen mei: record-instroom bij aandelen-ETF's

28-06-2017 11:02
De instroom in ETF's trok in mei weer flink aan na een bescheiden april-maand. Vooral aandelen-ETF's en de regio Europa zitten weer behoorlijk in de lift. Amerika-gerelateerde ETF's doen het slecht, en dat duidt op gebrek aan vertrouwen bij beleggers over het groeiperspectief voor de Amerikaanse economie.

Mifid II: wat staat ons te wachten?

27-06-2017 11:40
De invoering van Mifid II nadert snel. Het is een belangrijke stap voor beleggers en aanbieders van beleggingsproducten: meer transparantie en lagere kosten. Morningstar geeft inzicht in de nieuwe regels en in de mogelijkheden van de Morningstar Tools die u kunnen helpen bij het werken met Mifid II.

De top 10 posities van de Ultimate Stock Pickers

26-06-2017 13:55
Morningstar bekijkt de top 10 van aandelen met de grootste positie in de Ultimate Stock Pickers Index. Ook bekijken we welke aandelen in de index het best renderen. We diepen vier voorbeelden van aantrekkelijk gewaardeerde aandelen verder uit. Daarbij blijft de sector gezondheidszorg een hoofdrol spelen, maar er zijn nog meer kansen.

Top-5 groeiaandelen: Morgan Stanley Global Opportunity aan kop

26-06-2017 10:48
Groei-aandelen zijn de smaakmakers op de beurs. Groei-beleggen doet het de laatste jaren beter dan waarde-beleggen, hoewel is aangetoond dat de waarde-stijl op de lange termijn superieure rendementen biedt. Alle reden om beleggingsfondsen in groei-aandelen te bekijken.

MSCI neemt Chinese A-aandelen op in Emerging Markets Index

22-06-2017 16:19
Het lijkt een kleine stap, maar dit kan het begin zijn van iets groots. MSCI neemt 222 Chinese A-aandelen op in zijn MSCI Emerging Markets Index. Dat heeft gevolgen voor de beleggingsfondsen en ETF's die deze index volgen, want zij moeten de nieuwe aandelen gaan kopen. Beleggers moeten zich bewust zijn van de aanstaande verandering, en overwegen of zij die wenselijk vinden voor hun eigen portefeuille, waarschuwen de ETF-specialisten van Morningstar.