Morningstar RSS feed


Abonneren op feed Morningstar RSS feed
Morningstar: een vooraanstaande leverancier van beleggingsinformatie wereldwijd.
Bijgewerkt: 1 uur 2 min geleden

ETF flows juni: toenemende volatiliteit en uitstroom

9 uur 2 min geleden
Beleggers in Exchange Traded Funds (ETF's) waren ook in de maand juni niet erg happig op risico. De ontwikkeling van risico-aversie en toenemende volatiliteit begon in februari van dit jaar en blijft van kracht, zeker met aandelenbeurzen die in juni pas op de plaats maakten of zelfs daalden. Dat leidde tot 1,6 miljard euro aan netto-uitstroom uit aandelen-ETF's in juni.

Top 5 Aandelen Opkomende Landen: dip in tweede kwartaal

11 uur 2 min geleden
Aandelen uit opkomende landen belandden over het eerste kwartaal al in negatief terrein. Met wederom een min in het tweede kwartaal, lijken opkomende markten de positieve trend uit de voorgaande twee kalenderjaren vaarwel te hebben gezegd. Helemaal omdat de ontwikkeling in de afgelopen drie maanden het spiegelbeeld was van aandelen uit ontwikkelde landen. Toegenomen bewegelijkheid leverde echter wel weer kansen voor actief beheerde fondsen op.

Fonds van de Week: Kempen Orange Fund

11 uur 2 min geleden
De overtuiging van Morningstar op Kempen Orange Fund was al hoog, en die is met de komst van analist Sander van Oort ter versterking van het team nog hoger geworden. Het fonds in Nederlandse aandelen behoudt dan ook zijn Gold-rating.

Fonds van de Week: Alken Small Cap Europe

12-07-2018 10:00
Alken Small Cap Europe hanteert een tegendraadse beleggingsaanpak met sterke aandelenselectie in Europese small caps. Dat betekent meer risico op mindere jaren, maar het lange-termijn track record is sterk, ondanks hoge kosten. Het fonds verdient een Morningstar Analyst Rating van Silver.

Waarom een indexwijziging belangrijk is voor zowel passieve als actieve beleggers

12-07-2018 10:00
Een wijziging in een index? Menig belegger zal er geen aandacht aan besteden. Toch kan het belangrijke gevolgen hebben. De recent door MSCI aangekondigde wijziging van de Frontier Market index toont aan waarom een indexwijzigng van belang kan zijn voor zowel passieve als actieve beleggers.

Europa te prefereren boven VS: deze drie actieve fondsen benutten die kans

12-07-2018 10:00
Europese aandelen zijn de afgelopen jaren duidelijk achtergebleven bij Amerikaanse. Juist daardoor lijken ze nu weer aantrekkelijk. Morningstar onderzoekt waar de kansen liggen en geeft drie voorbeelden van actieve beleggingsfondsen die de Europese groeikansen het best weten te benutten.

Een Gold-rating én scoren op duurzaamheid: deze 7 fondsen doen het

12-07-2018 10:00
Duurzaamheid en een goed rendement kunnen heel goed samengaan. Morningstar zet voor u de fondsen op een rij die een Morningstar Analyst Rating van Gold-hebben én vier of vijf globes voor de Morningstar Sustainability Rating. Deze zeven fondsen bewijzen dat succes op beide maatstaven mogelijk is.

Grantham: olie-aandelen zijn gedoemd ten onder te gaan

12-07-2018 10:00
De olie-industrie onderkent klimaatverandering onvoldoende en daarmee helpen de oliereuzen hun eigen toekomst om zeep, waarschuwt sterbelegger Jeremy Grantham van GMO. De aandelen van oliebedrijven zullen achterblijven bij de markt en dreigen zelfs stranded assets te worden, voorspelde Grantham tijdens de recente Morningstar Investment Conference.

De ratingwijzigingen van Morningstar in de voorbije week

12-07-2018 10:00
Dit zijn de nieuwe Morningstar Analyst Ratings die de fondsanalisten van Morningstar afgelopen week hebben toegekend. Deze keer zijn dat één upgrade en drie ratings die zijn herzien na een periode Under Review.

Drie manieren om CO2-impact van beleggingsfondsen te verkleinen

12-07-2018 10:00
Als de bewustwording rond CO2-impact van beleggingen op zowel milieu als financieel rendement voldoende aanwezig is, dan is het tijd om er daadwerkelijk iets aan te doen. Dit zijn drie manieren waarop beleggers de CO2-impact van hun beleggingsfondsen kunnen verkleinen.

De aandelenmarkten in perspectief: hier liggen de kansen

11-07-2018 10:00
De aandelenmarkten maken tot dusver een veel turbulenter 2018 mee dan het sterke jaar 2017. Morningstar kijkt vooruit en onderzoekt waar de kansen liggen: vooral in Europa, want de Verenigde Staten zijn overgewaardeerd. Morningstar laat zien welke sectoren het aantrekkelijkst zijn.

Goudprijs zal dalen ondanks Amerikaanse renteverhogingen

11-07-2018 10:00
De Amerikaanse renteverhogingen hebben geen invloed op de licht negatieve verwachting van Morningstar over de goudprijs. Toenemende inflatie zal de kans op snelle renteverhogingen alleen maar groter maken, oordeel Morningstars goudanalist.

De ratingwijzigingen bij Morningstar van afgelopen week

10-07-2018 11:00
Dit zijn de nieuwe Morningstar Analyst Ratings die de fondsanalisten van Morningstar afgelopen week hebben toegekend. Deze keer zijn dat één nieuwe rating en twee upgrades.

Marktbarometer juni: groei-stijl verslaat opnieuw waarde

10-07-2018 11:00
Europese aandelen lieten in juni dezelfde trend zien als in de voorafgaande maanden: de groei-stijl versloeg de waarde-stijl. Het verschil in rendement sinds begin dit jaar is al flink opgelopen. Dit is de Morningstar Marktbarometer over juni.

Fund flows mei: beleggers vluchten weg door zorgen over stabiliteit

10-07-2018 11:00
De fondsstromen over de maand mei laten een stevige schrikreactie zien bij beleggers. Ze vluchten massaal uit aandelen én obligatiefondsen vanwege zorgen over de stabiliteit van Europa en opschudding in opkomende markten. Daardoor is mei 2018 de eerste maand met netto-uitstroom sinds november 2016.

Top-5 Grootste passieve fondsen: SPDR S&P 500 ETF is de grootste

10-07-2018 11:00
Het bleek het begin van een revolutie binnen de asset management industrie: de introductie van de 'SPY' in 1993. Daarmee maakte State Street het voor beleggers mogelijk om op basis van volledige fysieke replicatie te beleggen in de S&P 500 index. De lagere kosten, betere transparantie en liquiditeit van Exchange Traded Funds, in combinatie met teleurstellende prestaties van actieve fondsen in het algemeen, zorgde ervoor dat de interesse van beleggers in deze passieve innovatie exponentieel is toegenomen in de afgelopen 25 jaar.