Morningstar RSS feed


Abonneren op feed Morningstar RSS feed
Morningstar: een vooraanstaande leverancier van beleggingsinformatie wereldwijd.
Bijgewerkt: 1 uur 11 min geleden

De Morningstar Awards Nederland 2018: dit zijn de winnaars

23-03-2018 16:00
De winnaars van de Morningstar Awards Nederland 2018 zijn bekend. Op de thuismarkt wint Kempen Orange Fund, en da's zeker niet voor het eerst. Bij de 'koningsklasse' voor fondshuizen pakt T. Rowe Price de hoofdprijs 'overall'. U krijgt de winnaars per categorie met toelichting.

Winnaars Morningstar Awards Nederland 2018

23-03-2018 16:00
Morningstar maakt de winnende beleggingsfondsen en fondshuizen voor de Morningstar Awards Nederland 2018 bekend. Hier vindt u een handig overzicht.

Fonds van de Week: Robeco BP US Large Cap Equities

23-03-2018 16:00
De consistente uitvoering van het beleggingsproces en het stabiele management van Robeco BP US Large Cap Equities brengt het fonds een Morningstar Analyst Rating van Silver. Goed gekozen stock picks laten het fonds zijn benchmark op lange termijn verslaan. De populariteit heeft het fonds flink laten groeien, maar de fondsomvang leidt nog niet tot zorgen.

Morningstar presenteert de beste fondsbeheerders van Europa

23-03-2018 16:00
De winnaars van de European Fund Manager of the Year Awards zijn bekend! Zij mogen zich de beste beleggers van Europa noemen. Morningstar's Emma Wall brengt de gelukkige winnaars voor de camera bij de uitreiking in Luxemburg.

Fonds van de Week: M&G Global Dividend Fund

23-03-2018 16:00
M&G Global Dividend Fund profiteert van een ervaren beheerder die zijn op groei gerichte dividendstrategie met goed resultaat uitvoert. Het track record is al sinds oprichting erg sterk. Daarom verdient het fonds een Morningstar Analyst Rating van Silver.

Wapenfabrikanten onder vuur

23-03-2018 16:00
De schietpartij op een middelbare school in Florida heeft niet alleen het publieke debat in de Verenigde Staten over wapenbezit doen aanzwellen. Beleggingen in wapenfabrikanten staan ook opnieuw ter discussie. Met het uitsluiten van dergelijke bedrijven missen beleggers slechts een klein deel van het beschikbare universum. Bovendien vermijden beleggers hiermee dat incidenten (of nieuwe beperkende wapenwetgeving) een sterke negatieve invloed op hun rendement hebben.

Fonds van de Week: Kempen Euro Credit

22-03-2018 12:00
De beheerders van Kempen Euro Credit hebben bewezen dat ze consistent outperformance kunnen boeken in heel verschillende marktomstandigheden, dankzij gedisciplineerde beleggingsaanpak die is gebaseerd op relatieve waarde positionering. Daarom bevestigt fondsanalist Niels Faassen de Morningstar Analyst Rating van Silver.

Staatsobligaties zijn alleen aantrekkelijk bij juiste waardering

22-03-2018 12:00
Staatsobligaties gelden bij uitstek als defensief instrument. Maar wat als er behalve geen risico ook amper rendement in zit? Morningstar geeft handreikingen om obligaties te beoordelen.

Amerikaanse staatobligaties zijn aantrekkelijk gewaardeerd

22-03-2018 12:00
De yields op Amerikaanse obligaties beginnen te stijgen. Dat is voor Morningstar's Dan Kemp reden om er weer naar te kijken, terwijl hij er eerder juist van wegbleef. Kemp legt uit waarom Amerikaanse obligaties nu interessant zijn.

Twee voorbeelden van goede defensieve High Yield fondsen

22-03-2018 12:00
De risicovergoeding die beleggers in high yield obligaties ontvangen is in de afgelopen 10 jaar aanzienlijk gedaald. Hierdoor worden beleggers steeds minder gecompenseerd voor het risico dat zij lopen. Daarom neemt Morningstar twee wereldwijde high yield fondsen met een defensieve insteek onder de loep die bescherming bieden in neergaande markten.

Deze fondsen zijn belegd in wapenindustrie, maar hoe lang nog?

22-03-2018 12:00
Na alweer een schietpartij in de Verenigde Staten roert de beleggingswereld zich omtrent wapenfabrikanten. BlackRock bijvoorbeeld, maar intussen heeft het fondshuis wel posities in de fabrikanten van handvuurwapens. Morningstar invetariseert de posities van beleggingsfondsen in de drie grootste Amerikaanse wapenfabrikanten.

Staatsobligaties zijn alleen bij juiste waardering

21-03-2018 10:00
Staatsobligaties gelden bij uitstek als defensief instrument. Maar wat als er behalve geen risico ook amper rendement in zit? Morningstar geeft handreikingen om obligaties te beoordelen.

Dit zijn ondergewaardeerde hoog dividend betalende Europese aandelen

20-03-2018 18:00
Morningstar zet de Europese aandelen op een rij die een hoog dividend uitkeren en daarnaast ook andere belangrijke kwaliteitsfactoren bezitten. Bekijk welke 24 aandelen aan die criteria voldoen en daarbij ook nog eens aantrekkelijk gewaardeerd zijn.

Deze 4 sectoren kampen met toenemende ESG risico's

20-03-2018 10:00
Gedetailleerde analyse van duurzame factoren helpt om verborgen risico's bloot te leggen en waarschuwt voor risico's die beleggers mogelijk onderschatten. Nieuw onderzoek van Sustainalytics geeft inzicht in de toenemende ESG-risico's in een aantal sectoren. Morningstar zet de belangrijkste bevindingen op een rij en laat zien welke bedrijven de risico's het best aanpakken.

Ultimate Stock Pickers kochten heel divers aandelen bij

20-03-2018 10:00
De aan- en verkoopactiviteit van de Ultimate Stock Pickers nam toe in het vierde kwartaal. De aankopen waren diverser van aard qua sectoren dan in de voorafgaande periode. Bekijk hier welke aandelen de Ultimate Stock Pickers aan- en verkochten en wat hun top-10 posities zijn.

Top 5 Aandelen Rusland: Herverkiezing van Poetin zal weinig veranderen

20-03-2018 10:00
De aanstaande Russische presidentsverkiezingen lijken welhaast zeker een prooi voor zittend president Vladimir Poetin te worden. Dat betekent weinig verandering op economisch gebied. Een tegenvaller voor beleggers. Russische aandelen zijn zeer laag gewaardeerd en hervormingen op economisch gebied, en corporate governance, zouden welkom zijn voor beleggers.

Dit zijn de aantrekkelijkste wereldwijde large cap aandelen

19-03-2018 12:00
De wereldwijde aandelenindices zijn nog altijd overgewaardeerd, hoewel de beurscorrectie van begin februari wel effect had. De overwaardering is daardoor iets verminderd. Het had ook effect op welke volgens Morningstar  de aantrekkelijkst gewaardeerde wereldwijde aandelen zijn. Dit is de Large Cap Global Core Pick List voor maart.

Top 5 Converteerbare Obligatiefondsen: TreeTop aan kop

19-03-2018 10:00
Converteerbare obligatiefondsen zijn nog altijd een relatief kleine beleggingscategorie met een belegd vermogen van 65,5 miljard euro, verdeeld over de diverse Morningstar categorieën. Deze week kijken we naar de de top 5 in de Morningstar categorie Converteerbare Obligaties - Wereldwijd, EUR Hedged.

Wat zijn de gevolgen van Trumps importheffing op staal?

19-03-2018 10:00
De aankondiging van importheffingen op staal door de Amerikaanse president Trump veroorzaakte deze week beroering op de financiële markten. De precieze invulling van die heffingen is nog onduidelijk, maar het zal effect hebben op tal van bedrijven. Morningstar's aandelenanalisten zetten de gevolgen per sector voor u op een rij.