Morningstar RSS feed


Abonneren op feed Morningstar RSS feed
Morningstar: een vooraanstaande leverancier van beleggingsinformatie wereldwijd.
Bijgewerkt: 42 min 19 sec geleden

Ultimate Stock Pickers terug in oude trend: meer verkopen dan aankopen

5 uur 42 min geleden
De Ultimate Stock Pickers pakten in het tweede kwartaal van dit jaar de lange termijn trend weer op: ze hebben per saldo meer verkocht dan gekocht. Verder valt op dat de wegingen in hun portefeuilles door hun aan- en verkopen meer conform die van de S&P 500 zijn geworden.

Zoveel invloed heeft duurzaamheid op fondsstromen

5 uur 42 min geleden
Duurzaamheid heeft duidelijke invloed op de beleggingsbeslissingen van fondsbeheerders. Dat blijkt uit een analyse van Morningstar die een verband legt tussen fondsstromen en de Morningstar Sustainability Rating. Fondsbeheerders halen geld weg uit fondsen die slecht scoren op duurzaamheid.

Top-5 Categorieën met hoogste instroom voor actieve fondsen

5 uur 42 min geleden
Actieve fondsen verliezen terrein ten gunste van passieve fonden. Hoewel actieve beheerders marktaandeel afstaan, wil dat niet zeggen dat het beheerde vermogen van actieve beheerders niet meer groeit. Nog altijd is er sprake van instroom. In de top 5 van deze week de categorieën met de hoogste instroom voor actieve beheerders dit jaar.

Top-5 Defensieve beleggingsfondsen met laagste beta

5 uur 42 min geleden
De selectie van de beleggingsfondsen die wekelijks de top-5 vormen vindt normaliter plaats op basis van het behaalde rendement in het lopende jaar. Voor deze top-5 hebben we dit keer niet het rendement als uitgangspunt genomen, maar het risico.

Dit zijn de aantrekkelijkste Europese aandelen

17-09-2018 12:00
Morningstar's Europe Core Pick List kent voor september vier wisselingen. Net als in juli waren ook in augustus de koersbewegingen beperkt. Dit is het overzicht van de aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen voor september.

Top-5 Passief Wereldwijd: strategic beta stuwt groei

17-09-2018 10:00
Passieve fondsen die het rendement van een specifieke index zo goed mogelijk proberen te repliceren, krijgen steeds meer voet aan de grond in Europa. Teleurstellende prestaties van actieve managers, lage kosten en transparantie zijn een aantal factoren die deze transformatie in gang hebben gezet. De mogelijkheden die beleggers vandaag de dag hebben om in plaats van een actief beheerd aandelen- of obligatiefonds te kiezen voor een passief alternatief in de vorm van een indexfonds of ETF zijn legio.  

Achtergronden bij de Morningstar Carbon Risk Score

17-09-2018 10:00
De Carbon Risk Score is een nieuwe tool van Morningstar die beleggers inzicht geeft in de CO2-impact van beleggingen. Sinds kort is die ook beschikbaar voor particuliere beleggers. Na de instructie over hoe u de tool kunt gebruiken, krijgt u deze keer meer achtergronden bij de Carbon Risk Score.

Marktbarometer augustus: waarde-stijl legt het af tegen groei

17-09-2018 10:00
Het contrast tussen waarde- en groei-aandelen was groot in augustus. De waarde-stijl belandde in het rood, terwijl groei nipt op winst uitkwam. De grote Europese bankenaandelen drukten de waarde-stijl in de min. Dit is de Morningstar Marktbarometer over augustus.

Fonds van de Week: Stewart Investors Worldwide Sustainability Fund

17-09-2018 10:00
De nieuwe Europese variant van Stewart Investors Worldwide Sustainability Fund krijgt net als zijn zusterfonds een Morningstar Analyst Rating van Silver. De teamaanpak en de strategie van fundamentele aandelenanalyse met het oog op de prestaties voor de lange termijn zijn sterke punten van dit fonds.

Fonds van de Week: Brandes Emerging Markets Value Fund

17-09-2018 10:00
Het Brandes Emerging Markets Value Fund heeft een zeer ervaren team dat op gedisciplineerde wijze een diepe-waarde strategie uitvoert. Ondanks de hobbels die de waarde-stijl ondervindt, is het lange-termijn track record sterk. Daarom krijgt het fonds een Morningstar Analyst Rating van Silver.

De juiste aanpak van beleggen in opkomende markten

17-09-2018 10:00
Beleggen in opkomende markten kent risico's, en die zijn momenteel actueler dan ooit: politieke crises, handelsoorlogen, en milieukwesties leiden tot een heroverweging van de rol van opkomende markten in beleggingsportefeuilles. Maar laat u niet ontmoedigen door slecht nieuws, want er zijn ook interessante kansen, legt Morningstar's Dan Kemp uit.

Fonds van de Week: Candriam Equities Biotechnology

13-09-2018 11:00
Het fonds Candriam Equities Biotechnology profiteert van de diepgaande kennis van zijn ervaren beheerder die een solide strategie heeft ontworpen die zorgt voor sterke rendementen op lange termijn. Alle reden dus op de Morningstar Analyst Rating te handhaven.

Nieuwe ratingwijzigingen bij Morningstar

13-09-2018 11:00
De fondsanalisten van Morningstar hebben afgelopen week één nieuw fonds van een Morningstar Analyst Rating voorzien en twee fondsen zijn opnieuw beoordeeld na een periode Under Review. Bekijk alle wijzigingen en de redenen erachter in dit overzicht.

Laat je niet afleiden door sentiment: houd koers

13-09-2018 11:00
Het geopolitieke nieuws van de afgelopen maanden zorgde voor onrust op de markten. Het is verleidelijk om op basis van sentiment wijzigingen in de portefeuille aan te brengen. Maar hoe goed bedoeld ook, meestal pakt dat verkeerd uit. Houd daarom vast aan de uitgezette koers.

Kosten op 0%: mooi, maar geen doel op zich. Morningstar zet Fidelity's stap in perspectief

13-09-2018 11:00
Een historische mijlpaal was het: 0% kosten op twee nieuwe indexfondsen van Fildelity. Maar Morningstar waarschuwt beleggers: staar je niet blind op die paar basispunten. Het beleggingsdoel moet voorop blijven staan. Kosten zijn maar één onderdeel van het beslissingsproces.

Dit zijn drie Europese aandelenfondsen met een waarde-stijl

13-09-2018 11:00
Aandelenmarkten beleven een ongekend lange rally. Loopt deze op haar laatste benen? Wie het weet mag het zeggen. Feit is dat sinds 2014 waarde-aandelen weliswaar goed presteren, maar aanzienlijk minder dan groei-aandelen. En dat geldt vooral voor Europese waardeaandelen. Beleggers die een rotatie overwegen, moeten een aantal zaken in het oog houden.

Carbon Risk Score nu makkelijk toegankelijk voor retailbeleggers

13-09-2018 11:00
De Carbon Risk Score is een nieuwe tool van Morningstar die beleggers inzicht geeft in de CO2-impact van beleggingen. Vanaf nu is deze makkelijk toegankelijk voor retailbeleggers. Bij beleggingsfondsen die een Carbon Risk Score hebben, staat deze voortaan afgebeeld op de fondspagina op de Morningstar website. Zo is in één oogopslag te zien hoe een beleggingsfonds scoort op CO2-impact.

Blue chip aandelen blijven favoriet bij Ultimate Stock Pickers

13-09-2018 11:00
De meeste Ultimate Stock Pickers hebben hun aan- en verkopen over het tweede kwartaal  bekendgemaakt. Daaruit komt naar voren dat wederom de grote blue chip aandelen favoriet zijn. Wederom, want die trend was ook in het eerste kwartaal zichtbaar. Bekijk het overzicht van de nieuwe aankopen en de aankopen uit hoge overtuiging door de Ultimate Stock Pickers over het tweede kwartaal.