Morningstar RSS feed


Abonneren op feed Morningstar RSS feed
Morningstar: een vooraanstaande leverancier van beleggingsinformatie wereldwijd.
Bijgewerkt: 37 min 19 sec geleden

Er is ruimte voor méér bij NN Group

12 uur 37 min geleden
De Nederlandse verzekeringsmarkt is een moeilijke, en NN Group heeft interne problemen te overwinnen, maar toch biedt de verzekeraar opwaarts potentieel, vindt Morningstar-analist Henry Heathfield. De markt is te pessimistisch over verzekeringsaandelen en over NN Group in het bijzonder, aldus de analist. Het aandeel is aantrekkelijk gewaarderd in het licht van de te verwachten resultaten.

Top-5 Emerging market debt in harde valuta: iShares aan kop

14 uur 37 min geleden
Beleggers die het afgelopen jaar in schuldpapier van opkomende landen hadden belegd, hebben het behoorlijk voor hun kiezen gekregen. Tevens deed zich een opvallend fenomeen voor: de rentevergoedingen op staatsobligaties in harde en die in lokale valuta is ongeveer gelijk. Dat is al 10 jaar niet voorgekomen.

Dit zijn de nieuwste ratingwijzigingen van Morningstar

14 uur 37 min geleden
De fondsanalisten van Morningstar hebben in de afgelopen weken veel nieuwe en gewijzigde Morningstar Analyst Ratings afgegeven. Daarom krijgt u na de twee eerdere overzichten van deze week nog een derde overzicht met een reeks nieuwe ratings en één upgrade.

Lessen uit de financiële crisis

14 uur 37 min geleden
De huidige bull-markt op de aandelenbeurzen duurt al meer dan negen jaar. Dat biedt de mogelijkheid om terug te kijken naar het moment dat de crisis op zijn diepst was en daar lessen uit te trekken. Een belangrijke les is dat laag instappen loont, zo bewijzen de cijfers over de afgelopen negen jaar.

Fonds van de Week: Robeco European High Yield Bonds

14 uur 37 min geleden
Robeco European High Yield Bonds is een van de betere fondsen binnen zijn categorie. Het beheerdersduo Roeland Moraal en Sander Bus staat bij Morningstar in hoog aanzien en zij passen hun prudente strategie bewezen succesvol toe. De Morningstar Analyst Rating gaat omhoog van Bronze naar Silver.

Dit zijn de aantrekkelijkste wereldwijde large cap aandelen

18-01-2019 11:00
De aandelenmarkt als geheel lijkt fair gewaardeerd, want er zit niet veel verschil tussen de actuele koersen van de S&P 500-aandelen die Morningstar volgt en de Fair Values die Morningstar's analisten ervoor berekenen. Koersdalingen in de afgelopen weken hebben weer kansen voor aantrekkelijk gewaardeerde wereldwijde large-cap aandelen opgeleverd. Dit is de Large Cap Global Core Pick List voor januari.

De Morningstar Awards komen eraan!

18-01-2019 11:00
De maand januari is voor de fondsanalisten altijd een drukke maand. Het is namelijk de periode waarin alle berekeningen, checks en discussies plaatsvinden om de finalisten en uiteindelijke winnaars van de felbegeerde Morningstar Awards aan te wijzen. Dat lijkt een makkelijke opgave, want de awards zijn immers grotendeels kwantitatief van aard waarbij rendement en risico over de afgelopen vijf jaar bepalend zijn, maar niets is minder waar.

Fonds van de Week: BlackRock European Fund

18-01-2019 11:00
Een nogal hoog personeel verloop tast het vertrouwen in het BlackRock European fonds iets aan, maar niet zodanig dat de Silver-rating in gevaar komt. De beheerders zijn ervaren en capabel en hun team biedt goede ondersteuning aan een sterk beleggingsproces.

Top-5 Aandelen Europe Large-Cap Gemengd: Fidelity aan kop

18-01-2019 11:00
Het jaar 2018 eindigt met de nodige turbulentie op de wereldwijde beurzen. Wereldwijd noteren aandelenbeurzen inmiddels na een slechte decembermaand een verlies voor het jaar. Voor Europese aandelen kenden een slecht jaar. Deze week de vijf Europese aandelenfondsen die zich het best hebben weten te onderscheiden in dit moeilijke klimaat.

Fonds van de Week: NN Duurzaam Aandelen Fonds

17-01-2019 10:00
Het proces van het NN Duurzaam Aandelen Fonds heeft de afgelopen jaren belangrijke wijzigingen ondergaan. De nadruk is meer op groei komen te liggen en de duurzaamheidsinvulling is verdiept. Het track record is sterk, want het fonds verslaat zijn concurrenten. De Morningstar Analyst Rating blijft gehandhaafd op Bronze.

Ultimate Stock Pickers kiezen kwaliteit nu volatiliteit regeert

17-01-2019 10:00
Kwaliteit blijft het toverwoord voor de Ultimate Stock Pickers. Hun Top-10 aandelenposities zijn niet veranderd van samenstelling, maar wel van volgorde. De volatiliteit in oktober en november heeft de actieve beheerders de kans gegeven te laten zien waar ze goed in zijn: inspelen op mispricing.

Drie aandelen waar de Ultimate Stock Pickers toekomst in zien

16-01-2019 09:00
De Ultimate Stock Pickers hebben hun slag geslagen nu aandelen flink goedkoper zijn geworden als gevolg van de herhaalde beurscorrecties. We belichten drie aandelen die nu aantrekkelijk gewaardeerd zijn, en kansrijk voor de toekomst: Walt Disney, Sabre en American International Group.

Marktbarometer december: hele Morningstar Style Box kleurt bloedrood

16-01-2019 09:00
De Morningstar Style Box kleurt bloedrood over december. Alle negen segmenten eindigen de maand in de min. Door de koersval zijn alle segmenten van de Morningstar Style Box nu ondergewaardeerd, en dat is nog niet eerder voorgekomen.

Dit zijn de gewijzigde ratings van beleggingsfondsen bij Morningstar

16-01-2019 09:00
De fondsanalisten van Morningstar hebben aan het begin van het nieuwe jaar weer een aantal wijzigingen in de Morningstar Analyst Ratings van beleggingsfondsen doorgevoerd. Bekijk in dit overzicht alle wijzigingen voor de afgelopen week.

Radiosignalen

15-01-2019 13:00
Gerekend vanaf de bodem in 2009 is de markt er weer stevig bovenop gekomen, maar destijds waren weinig particuliere beleggers geïnteresseerd. Er werd toen maar weinig reclame voor gemaakt voor beleggen. Vandaag de dag zijn er juist weer heel veel radiocommercials te horen die beleggen promoten. Maar is nu de top van de markt nabij? Radiocommercials blijken een onverwacht goede contra-indicator te zijn voor de beleggingsmarkt.

De ratingwijzigingen bij Morningstar van afgelopen week

15-01-2019 11:00
De fondsanalisten van Morningstar hebben ook deze week weer nieuwe Morningstar Analyst Ratings voor beleggingsfondsen afgegeven. Bekijk ze in het overzicht van de afgelopen week.

Alle fondsen met een nieuwe rating bij Morningstar

15-01-2019 11:00
De fondsanalisten van Morningstar hebben weer volop nieuwe Morningstar Analyst Ratings afgegeven aan het begin van het nieuwe jaar. Bekijk ze allemaal in het overzicht van deze week. De up- en downgrades krijgt u later in een een apart overzicht.

Fund flows over november: nervositeit houdt aan

15-01-2019 11:00
In november hield nervositeit de beurzen onverminderd in zijn greep. Fondsbeleggers trokken zich terug uit diverse categorieën, zodat Europese beleggingsfondsen voor de derde maand op rij te kampen hadden met behoorlijke uitstroom van vermogen. Dit is het Morningstar overzicht van de fondsstromen over de maand november.