Morningstar RSS feed


Abonneren op feed Morningstar RSS feed
Morningstar: een vooraanstaande leverancier van beleggingsinformatie wereldwijd.
Bijgewerkt: 1 uur 16 min geleden

Rectificatie - Drie duurzame wereldwijde aandelenfondsen: een vergelijking

20-10-2017 00:00
Dit artikel verscheen eerder op Morningstar.nl. In het artikel werd abusievelijk vermeld dat het ASN Duurzaam Aandelenfonds een geringe blootstelling had aan thermal coal. Dit is echter niet het geval. Het ging hier om een fout in de gebruikte data. Uit de correcte data blijkt dat het ASN Duurzaam Aandelenfonds geen enkele blootstelling aan thermal coal heeft. In de onderstaande artikel treft u de aangepast tekst en data aan.

Venezolaanse obligaties, ¡Viviremos y Venceremos!

20-10-2017 00:00
Opkomende landen hebben dit jaar de wind in de rug. Dit geldt echter niet voor Venezuela. Wat zijn de risico's voor obligatiebeleggers? Morningstar analyseert de positie van Venezuela in diverse emerging market debt fondsen en wat de gevolgen daarvan zijn voor de belegger.

Fonds van de Week: Pimco Global High Yield Bond Fund

20-10-2017 00:00
Het Pimco High Yield Bond Fund volgt een conservatieve strategie die beschermt in neergaande markten en in opgaande markten profiteert het van een sterke obligatieselectie. Die aanpak heeft zich inmiddels bewezen. Het vertrouwen van Morningstar in dit fonds is gegroeid en daarom gaat de Morningstar Analyst Rating omhoog van Bronze naar Silver.

Fonds van de Week: Candriam Equities Biotech

20-10-2017 00:00
Het Candriam Equities Biotech fonds drijft op de kennis en ervaring van beheerder Rudy van den Eynde. Samen met zijn team weet hij zijn categoriegenoten en index consequent te verslaan. Omdat het vertrouwen van Morningstar in het team en in de uitvoering van het sterke proces is toegenomen, gaat de Morningstar Analyst Rating omhoog van Bronze naar Silver.

Dit zijn de mogelijkheden om te beleggen in Afrikaanse aandelen

19-10-2017 14:00
Afrikaanse aandelen presteren al enkele jaren ondermaats. Dat is opvallend, want opkomende landen en in iets mindere mate frontier markets hebben in de afgelopen twee jaar goed gepresteerd. Morningstar onderzoekt welke mogelijkheden er zijn in Afrikaanse aandelenfondsen.

Fonds van de Week: Alken European Opportunities

19-10-2017 14:00
Alken European Opportunities volgt een opportunistische strategie die zich op lange termijn uitbetaalt in een hoger rendement dan de categorie en de benchmark. Maar voor de korte termijn zijn er risico's verbonden aan de tegendraadse aanpak en daar moet de belegger zich goed van bewust zijn.

Fonds van de Week: Robeco Global Credits

19-10-2017 10:00
Beleggers in Robeco Global Credits zijn in goede handen bij fondsmanager Victor Verberk en zijn ervaren team. Tezamen met het solide beleggingsproces en de gunstige kosten is er voldoende reden om de Morningstar Analyst Rating te verhogen van Bronze naar Silver.

Dit zijn de aantrekkelijkste Europese aandelen

19-10-2017 10:00
Morningstar's Europe Core Pick List, de maandelijkse lijst met de aantrekkelijkst gewaardeerde aandelen, laat voor oktober wat minder wisselingen zien dan een maand geleden. Vijf aandelen verdwenen van de lijst en evenzoveel kwamen er bij. Twee daarvan zijn zodanig in koers opgelopen dat er aantrekkelijker alternatieven voorhanden zijn.

Zijn de 'lost decades' van Japan eindelijk voorbij?

19-10-2017 10:00
De Japanse economie beleeft al decennia van stagnatie en het lijkt maar niet te lukken om de groei op gang te brengen. Of toch? De eerste signalen dienen zich aan, blijkt uit een analyse van de Japanse markt door Morningstar.

Philips kan met healthcare meer waarde creëren dan beleggers denken

18-10-2017 10:00
Philips heeft veel meer kansen tot waardecreatie dan beleggers zich realiseren. De huidige productportfolio met de focus op gezondheidszorg biedt mogelijkheden tot groei en hogere winstgevendheid. De markt onderschat dat potentieel, vindt Morningstar. Daarom een uitgebreide studie naar het nieuwe profiel van Philips na afstoting van de lichtdivisie.

Drie duurzame wereldwijde aandelenfondsen: een vergelijking

18-10-2017 10:00
De hoeveelheid onderzoek die een fondsbelegger kan en zou moeten doen voordat hij een keuze voor een fonds maakt, is aanzienlijk. Voor de duurzame belegger komt daar nog wat extra werk bij en met een hogere moeilijkheidsgraad, want de beschikbaarheid van onafhankelijke informatie om de mate van duurzaamheid van een fonds te kunnen beoordelen, is beperkt. Morningstar ontwikkelt steeds meer hulpmiddelen om beleggers bij die opgave te helpen. Wij vergelijken drie duurzame wereldwijde aandelenfondsen.

Morningstar-onderzoek: Nederland scoort goed op kosten voor fondsbeleggen

18-10-2017 10:00
De kosten voor fondsbeleggen behoren in Nederland tot de laagste ter wereld. Dat is een van de belangrijke bevindingen uit het wereldwijde Morningstar-onderzoek naar beleggen in beleggingsfondsen. Op het gebied van informatievoorziening echter kan het beter, blijkt uit het onderzoek.

Marktbarometer september: large-caps en waardestijl zetten de toon

18-10-2017 10:00
In de Morningstar Style Box voor september steekt de Large-Cap Waarde stijl duidelijk boven de andere segmenten uit. Het contrast met de Groei-stijl is groot.

ABN Amro: sterke nationale speler met goede kostencontrole

18-10-2017 10:00
ABN Amro is tegenwoordig een nationale speler die de kosten goed onder controle heeft en de efficiency flink verbeterd heeft. Volgens Morningstar zijn de fundamentals gezond en worden ze steeds beter. Een nieuwe Morningstar-analist neemt de bank stevig onder de loep.

Top 5 populairste fondsen: Pimco GIS Income met afstand het populairst

18-10-2017 10:00
De Top 5 van deze week richt zich op de populairste fondsen. Die is tot stand gekomen aan de hand van netto-instroom van in Nederland beschikbare fondsen. Daarbij zijn flows naar mandaten en dergelijke buiten beschouwing gelaten.

Waarde of groei: wat is de beste strategie voor wereldwijde aandelen?

17-10-2017 12:00
Voor aandelenbeleggen onderscheidt Morningstar de stijlen Groei en Waarde. Welke van die twee biedt nu het beste rendement voor de belegger? Morningstar's Dan Kemp onderzoekt het. Lees hier zijn bevindingen.

Dit zijn de aantrekkelijkste wereldwijde large cap aandelen

16-10-2017 16:00
De beurzen stegen in september, en daardoor noteert de markt als geheel hoger dan de Fair Value van Morningstar. Toch weten Morningstar's aandelenanalisten weer aantrekkelijk gewaardeerde aandelen te vinden, die onder hun Fair Value noteren. Dit is de lijst voor oktober.

Wat zijn de vooruitzichten voor de economie in China?

16-10-2017 14:00
De economische groei in China is aan het afnemen. De productiviteitsgroei daalt en een aantal groeifactoren raakt uitgewerkt. Beleggers vragen zich af waar het heen moet met China. Morningstar analyseert de groeikansen voor de toekomst.

Top 5 Aandelen Opkomende Landen: China trekt de kar

16-10-2017 14:00
Opkomende landen presteren dit jaar uitstekend en laten aandelen uit de ontwikkelde wereld in ruime mate achter zich. Die prestatie rust in belangrijke mate op een goed jaar voor Chinese aandelen, waar de grote internetnamen de kar trekken.

Grondstoffen overgewaardeerd door wankele fundamentals in China

16-10-2017 14:00
De grondstoffensector is momenteel behoorlijk overgewaardeerd. Vooral de mijnbouwers zijn erg duur. Het risico op een terugval is groot, want de vraag in China zal afnemen. Dan zullen metaalprijzen én aandelenkoersen onderuit gaan. Tijd voor een nadere blik op de verwachtingen voor de grondstoffensector in de komende maanden.