Morningstar RSS feed


Abonneren op feed Morningstar RSS feed
Morningstar: een vooraanstaande leverancier van beleggingsinformatie wereldwijd.
Bijgewerkt: 1 uur 31 min geleden

Fonds van de Week: Artisan Global Value Fund

7 uur 31 min geleden
De overtuiging omtrent de duidelijk op waarde gerichte aanpak aan de hand van strikte criteria van Artisan Global Value Fund is toegenomen bij Morningstar. Daarom gaat de Morningstar Analyst Rating omhoog van Silver naar Gold.

Deze fondsen kregen deze week een ratingwijziging

7 uur 31 min geleden
De fondsanalisten van Morningstar heroverwegen hun oordeel op de fondsen die ze volgen als daar aanleiding toe is. Elke week geven we een overzicht van gewijzigde Morningstar Analyst Ratings door onze analisten. Dit zijn de ratingwijzigingen van deze week.

Actieve obligatiefondsen blijven vaak achter bij hun benchmark vanwege kosten

7 uur 31 min geleden
Actieve obligatiefondsen hebben moeite om hun benchmark te verslaan, want hun hoge kosten tasten het rendement aan. Toch zijn er actieve fondsen die hun benchmark kunnen verslaan na aftrek van kosten. Kortom: wanneer is een actief obligatiefonds de juiste keuze en wanneer is het beter om voor een passief alternatief tegen lage kosten te gaan?

Fonds van de Week: Vontobel Emerging Markets Debt Fund

7 uur 31 min geleden
Vontobel Emerging Markets Debt Fund past met succes met onderscheidend en bewezen beleggingsproces toe, gericht op het zoeken naar onjuist geprijsde emerging market debt. Wel brengt dat een hoger risico met zich mee, maar het fonds bewijst dat het zijn eindbeleggers daar goed voor beloont. Het krijgt dan ook een Morningstar Analyst Rating van Bronze.

Marktbarometer april: alle segmenten op winst

7 uur 31 min geleden
Alle segmenten van de Morningstar Style Box hebben in april een substantieel positief rendement geboekt. Large-caps boekten de grootste winsten. Bekijk de Morningstar Marktbarometer over de maand april.

Deze drie fondsen staan op onze radar

7 uur 31 min geleden
De fondsanalisten van Morningstar beoordelen zo'n 1.000 beleggingsfondsen met een Morningstar Analyst Rating. Maar het fondsenuniversum is nog veel groter. Ook daarin zoeken de analisten naar geschikte kandidaten die goed genoeg zijn om ook in aanmerking te komen voor analyse aan de hand van de vijf Morningstar pijlers. Deze drie fondsen zijn zulke Morningstar Prospects.

Dit zijn de aantrekkelijkste Europese aandelen

7 uur 31 min geleden
Morningstar's Europe Core Pick List kent voor mei evenveel wisselingen als voor de afgelopen maand april. Door de koersbewegingen op de aandelenmarkten werden sommige aandelen minder aantrekkelijk, en andere juist wel interesssant. Dit is het overzicht van de aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen voor mei.

Deze fondsen kregen afgelopen week een ratingwijziging

23-05-2018 10:00
De fondsanalisten van Morningstar heroverwegen regelmatig hun oordeel op de fondsen die ze volgen. Elke week geven we een overzicht van gewijzigde Morningstar Analyst Ratings door onze analisten. Dit zijn de ratingwijzigingen van deze week: één nieuwe rating en twee downgrades.

Value beleggers wachten geduldig tot de pendule weer terug swingt

22-05-2018 15:00
Het krachtige principe van waardebeleggen maakt gebruik van kansen die door irrationele beleggers worden geboden. De irrationaliteit wordt gedreven door de gemoedstoestand van beleggers, die heen en weer swingt tussen zeer pessimistisch en te optimistisch, net als een pendule. Het concept van waardebeleggen heeft zich al ruimschoots bewezen, al lijkt de huidige markt anders aan te geven. Maar de pendule swingt vroeg of laat toch weer terug.

Aandelen met meer Morningstar-sterren doen het beter

22-05-2018 15:00
Aandelen met 5 Morningstar sterren presteren beter dan aandelen met minder sterren. Ze halen meer overrendement. Wel zijn de verschillen tussen sectoren van grote invloed op de performance. Morningstar onderzocht de rendementen van aandelen die voorzien zijn van een Morningstar Rating, ofwel de sterren, vanaf de introductie van de Rating in juni 2001 tot nu.

Bij NN Group draait alles om schaalvoordelen en kostenbesparingen

22-05-2018 15:00
NN Group kan door de overname van Delta Lloyd belangrijke schaalvoordelen en kostenbesparingen halen in een zeer concurrerende verzekeringsmarkt. Maar de overname brengt ook risico's met zich mee, want Delta Lloyd was niet voor niets zo goedkoop. Morningstar volgt vanaf nu NN Group met een Fair Value van 44 euro per aandeel.

Deze fondsen scoren goed: Nederlands universum doorgelicht op CO2-impact

22-05-2018 13:00
Morningstar introduceerde onlangs de Carbon Risk Score, een nieuw hulpmiddel dat beleggers inzicht geeft in de CO2-impact van beleggingsfondsen. We lichten het Nederlandse fondsenlandschap door met deze nieuwe tool. Bekijk welke beleggingsfondsen in Nederland de beste score op CO-impact halen.

Top 5 Aandelen Nederland: flinke terugloop in aantal fondsen

22-05-2018 11:00
Het aantal fondsen in Nederlandse aandelen is de afgelopen jaren flink teruggelopen. Nederlandse aandelen hebben recent echter uitstekende prestaties laten zien. Sinds 2017 lijkt het beleggersgeld daarom weer wat terug te keren naar de fondsen in de categorie Nederlandse aandelen.

Dit zijn de aantrekkelijkste wereldwijde large cap aandelen

22-05-2018 11:00
De wereldwijde aandelenindices zijn in april licht gestegen, maar als vanouds bevat Large Cap Global Core Pick List weer een reeks aandelen die aantrekkelijk gewaardeerd zijn. We zetten de wisselingen voor de maand mei voor u op een rij.

Top 5 Aandelen Latijns-Amerika: Brazilië is bepalend voor rendement

22-05-2018 11:00
Hoewel Latijn-Amerika een regio is, vormt een belegging in fondsen die hier beleggen feitelijk een belegging in voornamelijk in Brazilië. Beleggers krijgen daarnaast een redelijke blootstelling naar Mexico, maar andere landen tellen nauwelijks mee. Fondsen die in de regio beleggen wijken nauwelijks van deze landenallocatie af. Maar ook op sector- en aandelenniveau zijn er weinig verschillen.

Top-5 US Small Caps: Alger Small Cap Focus aan kop

22-05-2018 11:00
Bij het beleggen in Amerikaanse aandelen gaat het vaak over de klassieke large-caps of over de disruptieve mega-bedrijven als Amazon, Alphabet en Facebook. Wie echter verder kijkt dan de geijkte namen ziet een universum met kleinere, innovatieve en snelgroeiende bedrijven die door veel beleggers over het hoofd worden gezien. Onterecht, want in de huidige marktomstandigheden kunnen juist Amerikaanse small-caps hun waarde tonen.

Duurzaamheid en small-caps kunnen samengaan

22-05-2018 11:00
Kleinere ondernemingen scoren vaak minder goed op duurzaamheid dan grotere ondernemingen. Toch hoeft een belegging in wereldwijde small-caps niet al te zeer ten koste van het duurzaamheidsprofiel te gaan. Want er zijn volop actief beheerde small-capfondsen die beter scoren op duurzaamheid dan de small-cap index.

Fonds van de Week: T. Rowe Price Global Technology Equity Fund

22-05-2018 11:00
Een sterk team en een bewezen beleggingsproces kenmerken T. Rowe Price Global Technology Equity Fund. De portefeuille is zeer geconcentreerd en het track record is zeer sterk. Daar staat wel een hogere volatiliteit tegenover. Net als zijn Amerikaanse zusterfonds krijgt ook de Europese variant een Silver-rating.

Morningstar verhoogt Fair Value voor Philips na sterke orderinname

22-05-2018 11:00
Philips boekte in het eerste kwartaal een bijzonder sterke groei van de orderinname. Dat bewijst de kracht van de nieuwe producten en de toonaangevende marktposities. Morningstar verhoogt daarom de Fair Value voor het aandeel Philips.

Morningstar Carbon Risk Score: zo zit de methodologie in elkaar

22-05-2018 11:00
De Morningstar Portfolio Carbon Risk Score is een nieuwe tool voor beleggers die duurzaamheid willen meenemen in hun beleggingsbeslissingen. Na de introductie waarin we hebben toegelicht wat de nieuwe Score inhoudt, gaan we deze keer dieper in op de methodologie. Want die behelst heel wat meer dan simpelweg CO2-uitstoot meten.