Morningstar RSS feed


Abonneren op feed Morningstar RSS feed
Morningstar: een vooraanstaande leverancier van beleggingsinformatie wereldwijd.
Bijgewerkt: 41 min 13 sec geleden

Nieuwe strategie en doelen zetten Unilever op juiste weg

21-04-2017 12:13
Er was een overnamepoging door Kraft Heinz voor nodig, maar nu is Unilever op de goede weg. De nieuwe strategische plannen moeten het gat met de concurrentie dichten. De hogere doelen die Unilever zich stelt, zijn haalbaar en tegelijk hard nodig, vindt Morningstar.

Flexibele obligatiefondsen zijn wapen in stijgende renteomgeving

20-04-2017 18:29
Met een stijgende rente kunnen er uitdagende tijden aanbreken voor obligatiebeleggers. Flexibele obligatiefondsen bieden mogelijk uitkomst. Morningstar licht drie flexibele obligatiefondsen met een positieve Analyst Rating toe.

Fonds van de Week: BGF Global Funds Fixed Income Global Opportunities

20-04-2017 11:42
Beleggers kijken nu meer naar aandelen dan naar obligaties. Maar er zijn fondsen die flexibel kunnen inspelen op de bewegingen in de obligatiemarkt, ook de neerwaartse. BGF Global Funds Fixed Income Global Opportunities is zo'n fonds.

ETF instroom verdrievoudigd in eerste kwartaal

19-04-2017 17:03
Europese ETF-beleggers hadden er weer zin in, blijkt uit cijfers over in- en uitstroom in het eerste kwartaal. De netto-instroom verdrievoudigde ten opzichte van het voorafgaande kwartaal. Aandelen ETF's zijn weer fors in trek en ook obligatie-ETF's deden het goed.

Europese ETF-stromen in eerste kwartaal

19-04-2017 17:03
Europese ETF-beleggers hadden er weer zin in, blijkt uit cijfers over in- en uitstroom in het eerste kwartaal. De netto-instroom verdrievoudigde ten opzichte van het voorafgaande kwartaal. Aandelen ETF's zijn weer fors in trek en ook obligatie-ETF's deden het goed.

Morningstar Sustainability Atlas: Europa aan kop, VS en VK geplaagd door controverses

19-04-2017 10:52
Morningstar heeft de Sustainability Atlas uitgebreid naar 46 landen. Een halfjaar na de introductie biedt de update van de Atlas weer nieuwe inzichten in de mate van duurzaamheid van de diverse landen.

De aantrekkelijkste dividendaandelen volgens de Ultimate Stock Pickers

18-04-2017 13:45
Morningstar bekijkt elk halfjaar welke aandelen die de Ultimate Stock Pickers in portefeuille hebben, het hoogste dividendrendement bieden. Deze keer staan aandelen in de sector gezondheidszorg centraal. Ondanks de brede stijging van de aandelenmarkten, biedt die sector nog aantrekkelijk gewaardeerde aandelen met een sterk dividendrendement.

Top 5 Aandelen Opkomende Landen: Azië leidt de weg omhoog

18-04-2017 10:49
Opkomende landen hebben de goede prestaties van vorig jaar in de eerste drie maanden van dit jaar voortgezet. Met name landen uit Azië, zoals India en Zuid-Korea, weten dit jaar indruk te maken. Beleggers zullen in het komende kwartaal met interesse kijken of Chinese A-shares opgenomen gaan worden in de MSCI Emerging Markets index.