Morningstar RSS feed


Abonneren op feed Morningstar RSS feed
Morningstar: een vooraanstaande leverancier van beleggingsinformatie wereldwijd.
Bijgewerkt: 1 uur 2 min geleden

Dit zijn de aantrekkelijkste wereldwijde large cap aandelen

18-08-2017 10:00
Ondanks een lichte stijging van de S&P 500 in juli zijn de waarderingen van de aandelen op de Large Cap Global Core Pick als geheel nagenoeg gelijk gebleven. De aantrekkelijkst gewaardeerde sector blijft 'consumer discretionary'.

Capaciteitsmanagement bij bedrijfsobligatiefondsen

18-08-2017 10:00
Door de groeiende vraag naar Europese bedrijfsobligatiefondsen is capaciteitsbeheer binnen deze categorie zeer actueel. Een groeiend vermogen onder beheer kan actieve managers namelijk voor een flinke uitdaging plaatsen. Morningstar legt uit waarom capaciteitsbeheer van belang is en bespreekt enkele voorbeelden uit de praktijk.

Fonds van de Week: Fidelity Global Dividend Fund

18-08-2017 10:00
Bij het dividendthema van deze week past een Fonds van de Week met een dividendstrategie. Het Fidelity Global Dividend Fund wordt sinds kort door Morningstar beoordeeld en krijgt een Morningstar Analyst Rating van Bronze.

Fonds van de Week: Invesco Euro Corporate Bond

18-08-2017 10:00
Een sterke keuze voor de lange termijn, voor wie niet bang is van een aanpak met hoge overtuiging en bijbehorende risico's. Het Invesco Corporate Bond Fund bewijst dat een flexibele, pragmatische benadering loont, want het verslaat zijn Morningstar Categorie en zijn benchmark. En dat is een zeldzame combinatie.

Op weg naar Mifid II: Wat zit er in de portefeuille?

18-08-2017 10:00
Hoe zit de portefeuille van een klant in elkaar? En wat doet de portefeuille precies? En past dat bij de doelstellingen die de klant met zijn adviseur heeft vastgesteld? Morningstar brengt u een nieuw deel in de serie die u voorbereidt op de komst van Mifid II.

Fonds van de Week: NN Euro Obligatie Fonds

17-08-2017 09:00
Obligaties blijven onverminderd populair bij fondsbeleggers, zo tonen de instroomcijfers uit de fund flow data van Morningstar aan. Daarom behandelen we deze week een obligatiefonds van eigen bodem: het NN Euro Obligatie Fonds.

Drie voorbeelden van hoog-dividend ETF's met een hoge overtuiging

17-08-2017 09:00
Morningstar besteedt deze week uitgebreid aandacht aan dividendbeleggen. Eerder behandelden we de 4 factoren die van belang zijn bij dividendbeleggen. Ook waarschuwden we u voor de gevaren van te sterke focus op dividendrendement, met voorbeelden van fondsen die onderuit gingen. Deze keer geven we u drie voorbeelden van fondsen die het wel goed doen en waar Morningstar een hoge overtuiging op heeft.

De werkelijke rol van opkomende markten onthuld

17-08-2017 09:00
Wereldwijde aandelenfondsen hanteren vaak de MSCI World Index als hun benchmark. Deze index bestaat uit 1.646 mid- en large-cap aandelen uit 23 landen en dekt daarmee ongeveer 85% van de vrij verhandelbare marktkapitalisaties in elk land. Hoewel de index een goede weergave lijkt van de mogelijkheden die fondsmanagers van wereldwijde aandelenfondsen hebben, ontbreekt er een (waarschijnlijk) belangrijke regio: opkomende landen.

Hier moet je op letten bij beleggen in Rusland

17-08-2017 09:00
De Russische aandelenmarkt kent een fikse korting, maar dat heeft redenen. Morningstar maakt een fundamentele analyse van de kansen en gevaren die de volatiele Russische markt kenmerken. Want het is mogelijk om te profiteren van de lage waardering.

ETF stromen juli: aandelen-ETF's in trek, voorzichtigheid bij obligatie-ETF's

16-08-2017 10:00
Beleggers in ETF's waren in juli voorzichtiger met nieuwe inleg in obligatie-ETF's dan in voorgaande maanden. Aandelen-ETF's boekten een flink hogere instroom dankzij hernieuwde belangstelling voor financials en eurozone aandelen.

8 waarschuwingssignalen voor fondsbeleggers

15-08-2017 14:00
Bij Morningstar is het onderzoeken van beleggingsfondsen erop gericht om de meest kansrijke en kwalitatief beste fondsen te selecteren, die echt waarde toevoegen voor u als eindbelegger. Tijdens dat onderzoek stuiten onze fondsanalisten ook vaak op signalen die hen waarschuwen voor risico's die het potentieel van een fonds verminderen. Dit zijn 8 waarschuwingssignalen waarvoor de analisten van Morningstar de rode vlag zwaaien.

De gevaren van te sterke focus op dividendrendement

15-08-2017 14:00
Dividend is niet zaligmakend voor het totale rendement van een beleggingsfonds. Hoewel dividend een belangrijke bijdrage lijkt te leveren aan de prestaties van een fonds, is er geen causaal verband aan te tonen tussen dividend en totaalrendement, blijkt uit onderzoek van Morningstar-analist Alex Bryan. Een te sterke focus op dividendrendement kan ronduit gevaarlijk zijn, zo laat Bryan zien met voorbeelden van fondsen die onderuit gingen.

Het verband tussen kwaliteit en duurzaamheid bij wereldwijde large-cap aandelen

15-08-2017 14:00
Beleggingsfondsen met een positieve Morningstar Analyst Rating hebben niet vanzelfsprekend ook een hoge Morningstar Sustainability Rating. Want de duurzaamheidsrating is gebaseerd op de actuele fondsportefeuille, terwijl de Morningstar Analyst Rating kijkt naar de toekomstige kwaliteit van een fonds. Morningstar laat zien dat wereldwijde large-cap aandelenfondsen met een hoge Analyst Rating en een bovengemiddelde of hoge Sustainability Rating veel gemeen hebben.

Hoe kan je zien of een markt extreem gewaardeerd is?

15-08-2017 14:00
Waardering staat tegenwoordig ter discussie vanwege 'abnormale' omstandigheden zoals de aanhoudend lage rente. Want waardering die in historisch perspectief extreem lijkt, is dat misschien niet. Moet de waarderingsmethodiek op de schop of volstaat de aloude benadering met fundamentals nog steeds? Morningstar's Dan Kemp zoekt het uit.

Top 5 Europese bedrijfsobligaties: GAM leidt met afstand

15-08-2017 14:00
Ondanks de groeiende populariteit van obligatiefondsen wisten Europese bedrijfsobligatiefondsen, gemiddeld genomen, niet van dit positieve sentiment te profiteren. Die kampten met forse outflow vanwege de verwachting dat de ECB het obligatieopkoopprogramma zal gaan afbouwen. Maar GAM wist juist geld aan te trekken en voert bovendien de Top 5 aan.

Dit zijn de aantrekkelijkste Europese aandelen

15-08-2017 09:00
Morningstar's Europe Core Pick List, de maandelijkse lijst met de aantrekkelijkst gewaardeerde aandelen, toont voor augustus een gemiddeld aantal wisselingen. Vijf aandelen verdwenen van de lijst en evenzoveel kwamen er bij. Koersstijgingen en nieuwe fair value berekeningen liggen ten grondslag aan de wisselingen op de lijst.

Vier factoren om op te letten bij passief dividendbeleggen

15-08-2017 09:00
Dividendbeleggen draait niet alleen om het dividendrendement. Dat is slechts een momentopname. Even belangrijk zijn de factoren groei en stabiliteit van het dividend. En natuurlijk de kosten van een fonds. Beleggers moeten deze vier elementen in samenhang met elkaar gebruiken voor een evenwichtige aanpak van dividendbeleggen op lange termijn.

Top 5 financials: Jupiter Global Financials aan kop

15-08-2017 09:00
Het herstel van de banken draagt flink bij aan de prestaties van aandelenfondsen in de financiële sector. Banken hebben hun winstgevendheid en hun kapitaalratio's verbeterd. Jupiter Global Financials gaat aan kop mett het hoogste year-to-date rendement van de fondsen in deze sector.

Fondsstromen juni: recordinstroom in eerste halfjaar 2017

15-08-2017 09:00
De hoge instroom in beleggingsfondsen in juni brengt de stand voor het eerste halfjaar van 2017 naar een recordniveau. Obligatiefondsen blijven veel nieuw geld ophalen, maar ook aandelenfondsen laten zich niet onbetuigd. Al voor de derde maand op rij noteren aandelenfondsen sterke instroom van nieuw geld.

Deze bedrijven kunnen de concurrentie met Amazon aan

14-08-2017 12:00
De overname van Whole Foods Markets door Amazon heeft een aardverschuiving in de Amerikaanse retailsector teweeggebracht. Beleggers vrezen dat Amazon bepaalde retailsegmenten helemaal opslokt. Dat zet de aandelenkoersen van een hele reeks bedrijven stevig onder druk. Toch ziet Morningstar volop bedrijven die sterk genoeg zijn om met Amazon te concurreren door hun schaalgrootte of de niche waarin ze actief zijn. Amazon kan immers niet alles.