Countdown masterclass: Impact beleggen en de SDG's


Morgenmiddag is het zover. Dan organiseert Fondsnieuws een masterclass over impact investing met het oog op de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Key notes worden verzorgd door DNB-directeur Frank Elderson en Simon Braaksma van Philips.
Masterclass Fondsnieuws

Asset managers, pensioenfondsen en banken zoeken in hun duurzame beleggingsbeleid steeds vaker aansluiting bij de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties. Dit zijn zeventien ambitieuze doelstellingen op het gebied van onder andere klimaat, armoede, gezondheidszorg en onderwijs. Om ze voor 2030 te realiseren, zijn grote investeringen nodig. Veel financiële instellingen hebben daarom toegezegd deze doelen te ondersteunen.   

Tijdens de masterclass wordt onder meer ingegaan op de vraag hoe je een portefeuille inricht die al deze doelstellingen meeneemt en hoe je de impact van deze beleggingen kunt meten. Ook komt de vraag aan de orde hoe je met een passieve strategie deze doelstellingen kunt realiseren. 

Frank Elderson, directielid van De Nederlandsche Bank, zal zijn visie op de implementatie van de VN-doelen in het beleggingsbeleid van pensioenfondsen (en pensioenbeleggers) in een key note toelichten. Simon Braaksma, dé duurzaamheidsspecialist van Philips, zal ingaan op het vorig jaar aangekondigde ‘Healthy people, sustainable planet’-programma en hoe het bedrijf de SDG’s adresseert.

De bijeenkomst vindt plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam en staat onder leiding van voormalig VBDO-voorman Giuseppe van der Helm.

Het programma is als volgt:

12:00 uur Inloop, registratie en lunch

13:00 uur Welkomstwoord door Giuseppe van der Helm

13:05 uur Key note spreker: Simon Braaksma, Senior Director, Group Sustainability Philips 

13:30 uur Martijn Oosterwoud, Senior Capability Manager van UBS Asset Management, over impactbeleggen voor de lange termijn, het meten daarvan, en het implementeren van de SDG's.  

13:55 uur Raymond Hiltrop, beheerder van Triodos Multi Impact Fund, over beleggen in een breed scala van sectoren die de transitie naar een duurzamere samenleving stimuleren. De impact waar dit fonds voor staat, is breed verankerd in de SDG’s.  

14:20 uur Pauze

14:50 uur  Key note spreker: Frank Elderson, directielid DNB

15:15 uur Julia Kochetygova, Senior ESG Research Analyst van Northern Trust Asset Management, over verantwoord passief beleggen in verschillende beleggingscategorieën met maximale impact en oog voor de SDG's.

15:40 uur Gareth Davies, Head of Responsable Investments Solutions van Columbia Threadneedle, over beleggen in social bonds en hoe de strategie aansluit bij de SDG's.

16:05 uur Afsluiting Giuseppe van der Helm

16:10 uur Borrel

De masterclass is bestemd voor private bankers, vermogensbeheerders, institutionele beleggers, gatekeepers en consultants.

Aanmelding is gratis, maar afhankelijk van de instemming van Fondsnieuws en de sponsorende partijen en kan via deze deze link