Over Fondsnieuws


Fondsnieuws.nl is een initiatief van de FD Mediagroep, dat gelanceerd is in augustus 2008. Het is een onafhankelijk journalistiek platform, dat zich richt op beleggingsprofessionals die actief zijn op het terrein van gestandaardiseerde beleggingsproducten, zoals beleggingsfondsen en ETF's.

 

 

Fondsnieuws is het grootste multimediale platform van Nederland voor beleggingsprofessionals. Naast een website, levert de redactie bijdragen aan het Financieele Dagblad en maakt zij magazines die bij de krant verschijnen en rechtstreeks onder beleggingsprofessionals worden verspreid. Het magazine kent een oplage van 75.000 en is daarmee het grootste beleggersmagazine van Nederland.

 

Ook worden er door Fondsnieuws netwerkbijeenkomsten georganiseerd. Zo is Fondsnieuws ondermeer betrokken bij het Fondsevent en bij het Investment Forum en is het de initiatiefnemer van de Linkedin-groep DIMP (Dutch Investment Management Professionals) dat uit 3500 leden uit het asset management, de bankensector en het vermogensbeheer bestaat.

 

Op de website van Fondsnieuws is een unieke database te vinden: FN Universe, dat de 500 meest verhandelde beleggingsfondsen van Nederland bevat. Op werkdagen verschijnt dagelijks een nieuwsbrief. 

 

 

Dagelijkse leiding

De dagelijkse leiding van het platform is in handen van Cees van Lotringen en Jasper Staring. De eerste is verantwoordelijk voor het redactionele beleid, de ander voor sales, marketing en business development. Samen voeren zij het uitgeefbeleid.

 

Van Lotringen was eerder ondermeer lid van de hoofdredactie van Het Financieele Dagblad, is hoofdredacteur-uitgever geweest van alle internetactiviteiten en zat in het managementteam van de FD Mediagroep. Hij is als zelfstandig journalist voor print, radio en televisie werkzaam geweest in ondermeer Duitsland, Frankrijk en Zwitserland.

 

Staring komt uit de financiële dienstverlening. Hij heeft bijna zeven jaar gewerkt voor Fortis Investments en is betrokken geweest bij de opstart van de financiële retailactiviteiten van Vendex KBB. In 2003 is hij het online marketingbureau ABNC gestart. In 2005 voegde hij daar FinFiles aan toe: een specialist in het opzetten en beheren van databases met informatie over financiële producten.

 

Het team bestaat verder uit:

- Lenneke Arts is sinds 2017 redacteur bij Fondsnieuws. Ze werkte eerder bij de marktenredactie van het Financieele Dagblad, MKB Servicedesk en het Algemeen Dagblad. Ze heeft een master journalistiek gedaan aan de VU. 

- Harm Luttikhedde werkt sinds 2012 als redacteur voor Fondsnieuws en heeft daarvoor journalistieke ervaring opgedaan bij achtereenvolgens RTL Z, Betten Financial News en Dow Jones Newswires. Harm heeft ondermeer een opleiding tot DSI Beleggingsadviseur genoten.

 

- Barbara Nieuwenhuijsen is sinds 2010 actief als redacteur voor Fondsnieuws. Daarvoor heeft zij bij het toenmalige FDMG-onderdeel Z24 gewerkt en bij de Staatscourant. Barbara heeft ondermeer een opleiding tot DSI Beleggingsadviseur genoten.

 

- Voor de sales is Thijs Pessers verantwoordelijk. Hij werkt sinds 2010 bij de FD Mediagroep, in welke hoedanigheid hij ook voor Fondsnieuws actief is. Eerder deed Thijs werkervaring op bij het Haags Effektenkantoor en bij MeesPierson. Hij is DSI-beleggingsadviseur.

 

- Quirine Faber geeft leiding aan het productmanagement: zij kwam eind 2013 over van de Telegraaf Media Group, waar zij channel manager was voor overgeld.nl en daarvoor actief was als account manager print/online. Eerder in haar loopbaan heeft Quirine als account manager gewerkt bij ING Bank en was ze actief als marketeer bij VNU Business Publications.

 

Medewerkers
Daarnaast werkt de Fondsnieuws-redactie voor de productie van haar magazines samen met een vaste groep van ervaren financiële journalisten, van wie een aantal een achtergrond hebben in de financiële sector. Ook wordt bij de productie gebruik gemaakt van vaste medewerkers op het terrein van vormgeving, art direction, fotografie en infographics.

Tot slot zijn talrijke beleggingsprofessionals, wetenschappers en advocaten als columnist aan Fondsnieuws verbonden.